DENİZLİ KALE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

''1000 MESLEK LİSESİ SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR''

''1000 MESLEK LİSESİ SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR''

''1000 MESLEK LİSESİ SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR''

 

Detaylar için tıklayınız...

 

''1000 MESLEK LİSESİ SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR''

SOSYAL ETKİNLİK UYGULAMA ESASLARI

 

Proje Adı       : "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi"

 

Etkinlik Adı  : "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor"

 

Etkinliğin Konusu:

            "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrencilerin, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından,  öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutunda yapılacak iki aylık çevrim içi (online) etkinlik çalışmasıyla sanatsal üretim yapacak hale getirilmeleri, ortaya çıkacak ürünlerin online platformlarda sergilenmesi, derecelendirilmesi ve ödüllendirilmesi.

 

Etkinliğin Amacı:

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri önderliğinde gerçekleşecek sanatsal etkinliklerle "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okullardaki öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini ve sosyal etkileşimlerini sağlamak.

 

Etkinliğin Kapsamı:

            "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin sanata eğilimli öğrencileri, Güzel Sanatlar Liselerinin resim/müzik bölümünde öğrenim gören gönüllü öğrenciler ile bu okullardaki öğretmenleri kapsamaktadır.

 

Yasal Dayanak:

 

a.                  6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu,

b.                  6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu,

c.                   Millî Eğitim BakanlığıOrtaöğretim Kurumları Yönetmeliği,

d.                  Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği,

e.                  Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği,

f.                    06.07.2019 tarih ve 30823 Sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan 2019/12 sayılı Bilgi ve  

            İletişim Güvenliği Tedbirleri Genelgesi,

g.                  Sağlık Bakanlığı COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi,

h.                  Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol  

 Kılavuzu'na dayanılarak hazırlanmıştır.

 

 

Hedefler:

 

Bu sosyal etkinlikler ile öğrencilerin;

?                 Okula olan aidiyet duygularının güçlendirilmesi,

?                 Akademik ve sosyal başarılarının artırılması,

?                 Sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerlerinin geliştirilmesi,

?                 Sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güven duygusunun geliştirilmesi,

?                 Sosyal ve kültürel alanda okullarını temsil etme bilinci kazanmaları,

?                 Ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerinin sağlanması,

?                 Zamanlarını verimli geçirerek uygun olmayan ortamlarda bulunmalarının önlenmesi           

suretiyle zararlı maddeleri kullanmalarının engellenmesi,

?                 Şiddete eğilimli davranışların kontrol altına alınmasının sağlanması,

?                 Okula olan ilgilerinin artırılmasını sağlamak yoluyla devamsızlıklarının azaltılması,

?                 Kendi yetenek alanlarını keşfetmeleri, bu yeteneklerinin hobi olmaktan öte yaşamlarının bir parçası olmasının sağlanması,

?                 Sanatsal alanlarda edindikleri yeni kazanımların mesleki alanlarına yansıtılması,

hedeflenmektedir.

 

 

Sanatsal Etkinliklerin Uygulanmasında Dikkat Edilecekler:

 

?       Yapılacak sosyal etkinlikler Güzel Sanatlar Lisesi bulunan illerde "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullar için düzenlenecektir.

?       "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki öğrenciler, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencilerinin kendi sanatsal bilgi ve deneyimlerini öğretmen rehberliğinde aktaracakları iki aylık çevrim içi (online) etkinlik kurslarıyla, resim ya da müzik ses icrası (Türk müziği, halk müziği ve batı müziği) alanlarında çalışmalar yapacak ve bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hale getirileceklerdir.

?       Güzel Sanatlar Liseleri ve "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okulların öğrencileri arasından gönüllülük esasıyla belirlenecek olanlar teşvik edilecek ve bu sosyal etkinliğe katılacaklardır.

?       15 Şubat ? 01 Mart 2021 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Liselerinde ve "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere yapılacak duyuruyla sanata eğilimli ve çalışmaya katılmaya gönüllü olanlar belirlenecek, iki branştan (resim-müzik ses icrası) birini seçmeleri sağlanacak ve isim listeleri oluşturulacaktır.

?       "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda etkinliğe katılacak öğrencilerin ve gönüllü sanat rehberliği yapacak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin toplam sayıları belirlendikten sonra, sanat eğitimini alacak öğrenciler her sanat rehberi öğrencinin liderlik edeceği çalışma grubuna eşit olarak dağıtılacak, böylece çevrim içi (online) çalışma grupları oluşturulacaktır.

?       Çalışma gruplarında, etkinlik boyunca, tüm çevrim içi toplantılarda, gözlemci veya rehber olmak üzere, her yirmi öğrenciye bir öğretmen görevlendirilecek olup isimleri belirlenecektir.

?       Etkinlikler haftada iki kez birer saat süre ile yapılacaktır.

?       Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okulların öğrencilerine 01 Mart ? 31 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak haftada iki kez, birer saat olmak üzere resim veya müzik ses icrası üzerine eğitim verilecektir.

?       İki ay sürecek etkinliğin haftada iki gün birer saat gerçekleştirilecek çalışmalarının gün ve saatleri her okul tarafından kendi tasarruflarına göre belirlenecektir.

?       İki ay sürecek olan çevrim içi (online) sanat eğitimine katılacak öğrencilerin, seçtikleri branşta (resim veya müzik ses icrası) temel bilgileri aldıktan sonra, birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilecektir.

?       Yapılacak tüm resim etkinliklerinin konusu serbesttir.

?       Müzik ses icrası etkinlikleri konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilebilecektir. Çalışmalarda seslendirmek üzere seçilecek eserlerin listesini, etkinlikte yer alacak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin danışmanlığında belirleyecek ve çalışmalara katılan öğrencilerin bu listeden eser seçmelerini sağlayacaktır.

?       Resim başlığı altında plastik sanatlar eğitimi (heykel, seramik, vs.) verilecek çalışma grupları için teknik ve malzeme serbesttir.

?       Çalışmaların bitiminde yarışmaya katılmak üzere öğrencilerin hazırlayacakları müzik ses icrası videosunun süresi 5 (beş) dakikayı geçmemelidir.

?       Belirlenen öğrenciler, öğretmenleri gözetiminde çevrim içi (online) ortamda buluşacaklardır. Çalışma ve etkinlikler çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecektir.

?       Her katılımcı, şartnamede bulunan EK-3'ü eksiksiz olarak doldurmalıdır. EK-3'deki Taahhütname gereği oluşturulan eserlerle ilgili tüm yasal sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacaktır.

?       Etkinliğin sonunda öğrenciler tarafından ortaya çıkarılan resim eserlerinin orijinalleri, heykel, seramik, vs. eserlerin fotoğrafları ve müzik eserlerinin yer aldığı videolar, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin oluşturacağı İl MEM Seçici Kurulu tarafından değerlendirilecek, her iki alanda ( resim ve müzik ses icrası) il bazında birinci olan eserler Milli Eğitim Bakanlığı'na (Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü) gönderilecektir.

?       Gönderilecek tüm eserler Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne ait "Mesleğim Hayatım" youtube sayfasında yayınlanacaktır.

?       Her iki alanda il birincisi olan eserler Mayıs ayında  (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacaktır.

?       Sergi ve ödül töreni Mayıs ayında yapılacaktır.

?       Her il Milli Eğitim Müdürlüğü "İl MEM Etkinlik Düzenleme Kurulu" tarafından Mayıs ayı içerisinde çevrim içi (online) sergi düzenlenecek ve bu sergi resmi internet sayfalarında yayınlanacaktır.

?       Birinci olan eserlerin ödülleri Bakanlık tarafından gönderilecek olup İl Milli Eğitim Müdürlüklerince ilgili öğrencilere teslim edilecektir. Ayrıca dereceye giren öğrenciler, dereceye giren öğrencilerle, onların rehberliğini gerçekleştiren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve ilgili Okul Müdürlükleri resmi internet sayfalarında duyurulacaktır.

 

 

Etkinlik Ödülleri:

 

Etkinlik kapsamında oluşturulacak İl MEM Seçici Kurulları tarafından seçilen eser sahibi öğrencilere verilecek ödüller;

 

 

?       Her iki alanda il birincilerine:

 

?     Resim alanı il birincilerine                  : Diz üstü bilgisayar (Laptop)

                                                                                                

?     Müzik ses icrası alanı il birincilerine : Dizüstü bilgisayar (Laptop)

 

 

?       Katılım ve Teşekkür Belgesi : (Etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile her iki alanda illerinde ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrencilere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" düzenlenecektir.)

 

 

Etkinliğin Tarihi ve Yeri:

 

?İl/İlçe ve Okul Müdürlüklerinde etkinlik planlaması 16 Şubat 2021 ? 01 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

?Etkinlikler 1 Mart 2021 ? 30 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

?Resim eserleri ve müzik videoları 3 Mayıs 2021 ? 7 Mayıs 2021 tarihleri arasında illerde değerlendirilecektir.

?İllerde her iki alanda ilk üçe giren eserlerin öğrenci isim listeleri (okul-sınıf bilgisiyle) 10 Mayıs 2021 ? 11 Mayıs 2021 tarihleri arasında MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne gönderilecektir.

?17Mayıs 2021 ? 21 Mayıs 2021 tarihleri arasında birinciler ve ilk üçe giren eserler seçilecek, aynı dönemde etkinliğe katılan tüm eserler İl Milli Eğitim Müdürlükleri resmi internet sayfaları ile Mesleğim Hayatım youtube sayfasında yayınlanmaya başlayacaktır.

?Resim ve müzik ses icrası alanlarında her il birincisi seçilen eserler 24 Mayıs 2021 tarihinde https://mtegm.meb.gov.tradresinde de yayınlanacaktır.

?Ödül töreni ve ödül ile belge teslimi İl Milli Eğitim Müdürlüklerince organize edilecektir.

? Etkinlikler bu esaslarda bulunan hükümler çerçevesinde ve etkinlik takvimi doğrultusunda uygulanacaktır.

 

               

İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNCE

YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

 

1-      Etkinlik kapsamında yapılacak sanatsal çalışmalar ile düzenlenecek sosyal etkinliklere katılım sağlanması için gerekli önlemleri almak.

2-      İl mesleki ve teknik eğitiminden sorumlu müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında ilde bulunan Güzel Sanatlar Lisesi müdürleri ile Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesi kapsamında olan okul müdürlerinden en az beş üyeden oluşan "İl MEM Etkinlik Düzenleme Kurulu" oluşturmak.

3-      İl mesleki ve teknik eğitiminden sorumlu müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında, ilde bulunan Güzel Sanatlar Lisesinde öncelikle olmak üzere o ilde görev yapan 3 resim öğretmeni ve 3 müzik öğretmeninden oluşan "İl MEM Etkinlik Seçici Kurulu" oluşturmak.

4-      İl MEM Etkinlik Düzenleme Kurulu tarafından yapılacak tüm çalışmaların ve  etkinliklerin gerçekleşmesi için gerekli planlama ve rehberlik çalışmalarını etkinlik takvimine uygun olacak şekilde yapmak.

5-      İl MEM Etkinlik Seçici Kurulu marifetiyle resim ve müzik ses icrası alanlarının her birinde birinci olan eserleri, etkinlik takvimine uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na (Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü) göndermek.

6-      İl MEM Etkinlik Düzenleme Kurulu aracılığıyla bulundukları eğitim alanında sanatsal etkinlikler yapılacak olan Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamındaki okullar ile Güzel Sanatlar Liseleri öğrencilerini eşleştirmek ve koordinasyonu sağlamak.

7-      İl MEM Etkinlik Düzenleme Kurulu aracığıyla illerinde yapılacak etkinliklerin takvim doğrultusunda gerçekleştirilmesini planlamak ve gerekli izinleri, onayları almak.

8-      Yapılacak sosyal etkinliklerde görev alacak yönetici, öğretmen ve öğrencilerin görevlendirilmesinin takibini yapmak.

9-      Yapılacak etkinliklerin sosyal etkinlikler yönetmeliğine ve ilgili mevzuata uygun olarak yapılmasını kontrol etmek.

10-  Sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında tedbirler alınarak yapılmasını sağlamak.

11-  Ek-4 de belirtilen "Yapılacak Sosyal Etkinliklerde COVID-19 Salgını Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler" in uygulanmasını sağlamak.

12-  Yapılacak sosyal etkinliklerin duyurulması için belediyeler, muhtarlıklar, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmak.

13-  Yapılacak sanatsal etkinliklere katılan öğrenci, öğretmen ve yöneticilerden üstün başarı gösterenleri ilgili yönetmelik ve yönerge hükümlerine uygun olarak Bakanlık veya Valiliklerce ödüllendirilmek üzere değerlendirmek.

14-  Sanatsal etkinlikleri; okul, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin internet sayfalarından ve kurumsal sosyal medya hesaplarından duyurmak.

15-  İl milli eğitim müdürlükleri bu çalışmalar kapsamında yapılan etkinlik ve yarışma sonuçlarını; etkinlik takvimine uygun olarak Ek-1 etkinlik bildirim formlarını Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne göndermek.

16-  Yeterli sayıda gönderilecek fotoğraf, video, afiş ve haber gibi verilerin etkinlik kapsamında olması, bunların dışında herhangi bir fotoğraf, afiş, haber ve video gönderilmemesi gerekmektedir. Ayrıca etkinliklerin varsa ulusal/ yerel basına yansıyan görüntü, haber veya bilgilerde bu etkinlik raporuna eklenecektir.

17-   Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün yürüttüğü protokol ve projeler kapsamında ilgili taraflarca yapılacak işbirliği ile Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi uygulanan okul ve öğrencilerinin sanatsal etkinliklere katılımlarının sağlanmasına yönelik çalışma yapılacaktır.

18-   Çalışmalar Dr. Aylin Şengün Taşçı koordinasyonunda, görevli ekiple periyodik olarak gerçekleştirilecek çevrim içi toplantılarla değerlendirilecek ve gelişmeler izlenecektir.

 

 

MESLEKİ EĞİTİMDE 1000 OKUL PROJESİ KAPSAMINDA OLAN OKULLARIN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER

 

1-      Sanatsal etkinliklerin aksamadan yürütülmesini sağlamak amacıyla öğretmenler kurulu ve sosyal etkinlikler kurulunda gereken hazırlık, planlama ve bilgilendirmeleri yapmak.

2-      Bu kapsamda yapılacak sosyal etkinliklerde görev alacak öğretmen ve öğrenciler için gerekli izin ve onayları almak.

3-      Yapılacak etkinliklere katılacak olan öğrenci ve öğretmenlerin işlemlerinin Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümlerine göre yapılması sağlamak.

4-      Etkinliklerde görev alacak yönetici, öğretmen, öğrenciler ve görev alan diğer kişiler için "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında gerekli yazılı izinler (açık rıza onayı ve veli onayları v.b.) almak.

5-      Etkinliklerin yüksek çözünürlüklü fotoğraflar veya videolarla belgelendirilmesini, aynı zamanda bu görsel çekimlerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yapılmasını sağlamak.

6-      Etkinliklere ait fotoğraf, video gibi görsellerin çekimi, yayınlanması ve arşivlenmesinde Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri Genelgesi ile ilgili mevzuata uyulmasını sağlamak.

7-      Etkinlik kapsamında görev alacak öğrencileri gönüllülük esasına göre seçmek ve velilerinden izin almak.

8-      Yapılacak sosyal etkinliklerde gerektiğinde; gönüllü öğretmenler, gönüllü öğrenciler, gönüllü veliler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları,  temsilcileri ile işbirliği yapmak.

9-      Yapılan etkinlik ve yarışmaların fotoğraf ve videoları, dijital ortamda (USB bellek veya CD) Ek-1 proje etkinlik bildirim formu ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüklerine proje takvimine uygun olacak şekilde göndermek.

10-  Yapılan sosyal etkinlikler kapsamı dışındaki görseller gönderilmeyecek olup yeterli sayıda görsel gönderilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu kapsamda yapılan etkinlik ve yarışmalarda varsa ulusal veya yerel basına yansıyan görüntü, haber veya bilgileri de proje raporuna eklemek.

11-  Yapılan sosyal etkinliklerle ilgili bilgi/verileri (etkinlik/etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenler)  e-Okul sistemi e-Okul Sosyal Etkinlik Modülüne işlemek.

12-  Yapılan sosyal etkinliklere katılarak destek veren üstün başarı gösteren öğretmen ve öğrencilere katılım, teşekkür veya başarı belgesi verilmesi teklifini veya gerekli işlemlerini mevzuatına uygun olacak şekilde yapmak.

13-  Bu kapsamda yapılacak olan sosyal etkinliklere ait giderler, okul-aile birliği, gönüllü kişi, kurum veya kuruluşlarca yapılan aynî ve nakdî bağış yoluyla yürütülecektir.

14-  Yapılan çalışmalar ve sosyal etkinlikler Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında ilgili mevzuatlara göre ve bu esaslara uygun olacak şekilde yürütülecektir.

 

 

GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER

 

1-      Sanatsal etkinliklerin aksamadan yürütülmesini sağlamak amacıyla öğretmenler kurulu ve sosyal etkinlikler kurulunda gereken hazırlık, planlama ve bilgilendirmeleri yapmak.

2-      Bu kapsamda yapılacak sosyal etkinliklerde görev alacak öğretmen ve öğrenciler için gerekli izin ve onayları almak.

3-      Yapılacak sosyal etkinliklere katılacak olan öğrenci ve öğretmenlerin işlemlerinin Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmasını sağlamak.

4-      Etkinliklerde görev alacak yönetici, öğretmen, öğrenciler ve görev alan diğer kişiler için "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında gerekli yazılı izinleri (açık rıza onayı ve veli onayları v.b.) almak.

5-      Etkinlikler yüksek çözünürlüklü fotoğrafları veya videoları çekilerek belgelendirilmelidir. Bu görsel çekimleri Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yapmak.

6-      Etkinliklere ait fotoğraf, video gibi görsellerin çekimi, yayınlanması ve arşivlenmesinde Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri Genelgesi ile ilgili mevzuata uyulmasını sağlamak.

7-      Etkinlik kapsamında görev alacak öğrencileri gönüllülük esasına göre seçerek velilerinden izin almak.

8-      Yapılacak sosyal etkinliklerde gerektiğinde; gönüllü öğretmenler, gönüllü öğrenciler, gönüllü veliler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları,  temsilcileri ile işbirliği yapmak.

9-      Proje kapsamında öğrenciler okul dışındaki etkinliklere götürülüp getirilirken iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde diğer ilgili mevzuat kurallarına uyulmasını sağlamak.

10-  Etkinliklerde öğrencilerin gösterdiği performansları ilgili derslerin proje/performans çalışmalarında değerlendirilmesini sağlamak.

11-   Yapılan etkinlikleri, okul panoları ile okulda yapılan törenlerde ve okul internet sayfasında duyurmak.

12-  Etkinliklerin ulusal ve yerel basına yansıyan görüntü, haber veya bilgilerini de İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine göndermek.

13-  Yapılan sosyal etkinliklerle ilgili bilgi/veriler (etkinlik/etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenler)  e-Okul sistemi e-Okul Sosyal Etkinlik Modülüne işlenmesini sağlamak.

14-  Sosyal etkinliklere katılarak üstün başarı gösteren öğretmen ve öğrencilere katılım, teşekkür veya başarı belgesi verilmesi teklifini veya gerekli işlemlerini mevzuatına uygun olacak şekilde yapmak.

15-  Yapılacak etkinliklere ait giderlerin, okul-aile birliği, gönüllü kişi, kurum veya kuruluşlarca yapılan aynî ve nakdî bağış yoluyla yürütülmesini sağlamak.

16-  Yapılan çalışmaların Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında uygulama esasları ve ilgili emirlere göre yürütülmesini sağlamak.

 

 

 

 

Hükümet Konağı, Kale Denizli - 0258 671 31 83

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.